Vores formand Gert Thomasen bød velkommen til vores gæst og foredragsholder Niels Kanstrup samt alle de fremmødte medlemmer. SSJ’s hornblæsere markerede aftenens begyndelse med et par jagt signaler. I alt var der 26 deltagere til denne hyggelige og spændende aften.

Niels, som er Dr. Techn. samt Vildtbiolog og tidligere har arbejder for Danmarks Jægerforbund fortalte om de nye regler for brug af blyfri ammunition, som træder i kraft i Danmark den 1. april 2024. Blyfri ammunition til rifler med central tænding bliver et KRAV fra den dato.

Niels’es viden om emnet var meget stor og bygger på 8 års studier og praktisk brug af blyfri ammunition. Hertil har Niels i oktober 2022 aflagt en doktorafhandling om emnet.

Diskussion blandt deltagerne var til tider intens og dække alle aspekter af holdninger til de fremtidige krav til blyfri ammunition.

Efter foredraget og den efterfølgende diskussion blev det tid til at bedømme årets trofæer. De var placeret i den lille stue, ved siden af, med behørige numre på. Hver deltager havde fået en lille stemme seddel hvor man kunne notere nummeret på de trofæer der var ens favoritter.

Der blev dystet i de 4 kategorier: Bedste Danske Buk, Bedste Danske Hjort, Bedste udenlandske trofæ samt det sjoveste trofæ.

Medens Michael talte stemmer op gik vi andre i gang med smørebrødet fra Risskov Slagteren. I år var det luksus udgaven Peter havde fremtryllet. Hertil kunne der købes øl, vand og rødvin. Der var rift om bordet med smørebrødet og stort set alle 70 stykker forsvandt.

Efter maden kom vi til aftenens vindere, som blev:

  • Bedste Danske buk: Michael Nielsen
  • Bedste Danske hjort: Thom Jørgensen
  • Bedst udenlandske trofæ: Peter Thisgaard
  • Den sjoveste:                     Steen Schouborg

SSJ ønsker vinderne tillykke, med en flaske vin som præmie.

Alt i alt en rigtig hyggelig aften med god stemning og debat. Husk at der er generalforsamling trosdag den 23. marts kl. 19.00 i klubhuset.

Med jæger hilsen
SSJ
Michael Nielsen

PDF bilag: Referat Fra Trofæaften 2023