På trods af Covid-19 situationen, var der 10 mand der mødte op på hjortebanen i Grenå. Alle var mødt i god tid så vi kunne indtage vores medbragte rundstykker og wienerbrød samt en lille en til halsen, ude i den dejlige sol.

Leif Eriksen måtte desværre med afbud i sidste øjeblik ellers havde vi været 11.

Michael gennemgik programmet for dagen hvor vi startede med skydning til SSJ pokalen. 6 skud til den løbende hjort på 100 m og 6 skud til løbende gris på 50m. Pointene for de to runder blev herefter lagt sammen for at finde vinderen.

Alle fik skudt og vinderen af pokalen blev:

  • Michael Nielsen med 56 point – nummer 1
  • Jens O. Pedersen med 41 point – nummer 2
  • Mogens Hastrup med 39 point – nummer 3

Skarpt forfulgt af

  • Henning Møller og K.A. Hansen, hver med 36 point

Det er sværere end man lige tror, men alt i alt fik man en forståelse for at skud til løbende vildt er svært og kræver rigtig mange skud for at det kan mestres.

Herefter skulle vi i gang med at skyde til hjortemærket. Der skydes 5 serier a` 4 skud.

I første serie, hvor hjorten står stille, skal man opnå minimum 14 point for at komme i betragtning til et bronze mærke, samt for at kunne gå videre til de næste serie.  I serie 2, 3. eller 4. skal man minimum opnå 2 x 10 point i 2 af de efterfølgende serier. Gør man det, så har man vundet et bronze mærke.

Hvis man skyder minimum 16 point i første serie, kan man skyde til et sølv mærke. Her er kravet at man i de efterfølgende serier skyder minimum 2 x 13 point i 2 af de efterfølgende serier.

Hvis man er så godt skydende, at man minimum opnår 19 point i første serie, kan man skyde til et guld mærke. Her er kravet at man i de efterfølgende serier skyder minimum 2 x 16 point i 2 af de efterfølgende serier.

Det skal dog siges, at hvis man ikke opnår de fastlagte minimums point i den første serie, så må man godt bruge en ny serie, men det gør det sværere at opnå de efterfølgende point, idet der kun er 5 serier i alt.

Til hjorte skydningen blev der opnået, 1 sølv mærke samt 3 bronze mærker.

Alt i alt en dejlig dag i Grenå. Håber vi ses i 2022

Med Jæger hilsen
Michael Nielsen

PDF bilag: Referat Fra Hjortebanen 2021