Jens O. og undertegnet vandt hver en markjagt i Krekjær på årsmødet i Jægerrådet Aarhus.

Der kom flere datoer at vælge imellem og Jens og jeg valgte den samme dato, den 17. november, uafhængigt af hinanden. Det var rent held at vi valgte den samme dato men heldet følger jo også de t………. Det var nu dejligt at vi kunne følges ad og samtidig få en god dag sammen og med andre der havde vundet en jagt.

Vi skulle møde op på add. Kl. 9.00 hvor der var rundstykker og en lille en til. Der var ben gæt (skud og ben talt sammen til et gæt) og man kunne vinde en lille gave hvis man havde det rigtige tal. Alt dette for den nette sum af 40 kr.

Parolen lød på sikkerhed og en enkelt restriktion – kun et dyr denne dag ellers var det jagtlovens bestemmelser der var gældende.

Vi var 7 mand der skulle på jagt hvoraf 3 nyjægere. Vi fik anvist poster ved et vandhul og her var der mange ænder hjemme ca. 30 gråænder og et par krikænder samt et stykke råvildt der valgte at svømme tværs over vandhullet for derefter at ryste sig og så fik den benene på nakken. Der blev leveret 4 ænder.

Vi skulle så på en lille marktramp her lå haren og den fik hagl i første skud hvor bagløbene blev ramt hvorefter den løb videre og hen forbi en af nyjægerene som så leverede den på fineste vis – godt skudt. Vi skulle over til et andet stykke og her plejede der at være hare og råvildt og snepper. Der var ikke noget hjemme da vi gik i gang, men der blev set et stykke råvildt løbe ude på marken – sikkert et der havde ligget på toppen af bakken for så at løbe væk før vi kom.

Vi sluttede ved gården (nedlagt) og her var der et rådyr – det passerede mig på 20 m. afstand, men jeg lod det gå, det var en flot gammelrå. Senere havde Atlas stand for en velflyvende fasankok som en nyjæger fik skudt til, men ikke leveret.

Det var en dejlig jagtdag sammen med kendte og ukendte ansigter. Skønt at være på jagt på nye arealer.

Tak til Niels Peter for en skøn og vel ledet jagt.

Jeg håber at vinde igen næste år – det er en super lille jagt.

Alle kan være med i lodtrækninger til kommunal jagt – mød op til årsmødet i Jægerrådet Aarhus (se nærmere på hjemmesiden) og ved vores egen Generalforsamling – her er der få jagter man kan vinde – kun hvis man møder op.

Med jæger hilsen
Michael Nielsen

PDF bilag: Kommunal Jagt I Krekjær 2019