Gode medlemmer af foreningen har gennem årene opbygget en enestående relation til nogle af vore svenske naboer. Mange ture frem og tilbage, hvor elgjagter og bukke jagter har været byttet med østjyske drivjagter har skabt disse relationer. Relationer, der frem for alt består ud fra nogle sæt af værdier, bygget på solide venskaber og ikke mindst forholdene til sikker og veldrevet jagt.
Lørdag den 12. februar 2016, afholdtes for 15 gang den nu traditionelle harejagt med udgangspunkt i den gamle skole ved Skeppshult i Småland. Roland Nilsson har stået for denne tradition i disse år, og formålet udover den gode jagt oplevelse er, at samle penge ind til den lokale ”badstue” ved den gamle skole.

Denne jagt afholdes ved afslutning af sæsonen, hvor den såkaldte ”tysk hare” skal efterstræbes. Dette år var ingen undtagelse, og ikke mindre end 161 jægere med 34 hunde, var stimlet sammen om denne begivenhed. Hver deltager erlægger SKR 100 for deltagelsen, og vi deles herefter op i hold, der denne lørdag formiddag drager ud i et stort område for at søge lykken. Kommer en ræv, er den også jagtbar.
Vi har været med nogle år nu, og drog afsted fredag for at være fremme i god tid, så vi kunne nyde godt af den smålandske gæstfrihed hos Roland Nilsson og hans familie samt gode jagt kammerater.
Lidt bemærket gør vi os dog, når vi bliver kaldt frem for at give dem et jagt signal ved parolen – lidt dansk tradition, er også velkommen her.

Lidt bemærket gør vi os dog, når vi bliver kaldt frem for at give dem et jagt signal ved parolen – lidt dansk tradition, er også velkommen her.
Udkommet af jagten i år var som sådan ikke det store, idet der ”kun” blev leveret 3 harer. Sidste år hang der 22 stk på gavlen af skolen, som udgør paraden.
Efter jagten samles selskabet udenfor den gamle skole, hvor vi får en tallerken ”ærtsuppe” – hertil en varm svensk Punch. Når dette er konsumeret, afholdes det kendte lotteri med flotte præmier, som Ronald Nilsson har indsamlet fra omegnens handlende – her taler vi om Skeppshult støbejerns gryder, watterpas, jagtbeklædning osv.
Stemningen omkring denne dag og jagter fantastisk. Der hygges og snakkes imellem gode naboer og jagt kammerater – med hænderne godt nede i lommerne og hatten omkring ørerne – herudover ikke mindst den gode snus, udveksles mange gode historier og midt på eftermiddagen er det hele forbi, hvor alle skilles og aftaler at mødes igen den samme week-end året efter.
Jo, der synes at være en god fremtid for den lokale ”badstue” deroppe i Småland.
Kjeld Nørgaard